Primăria Capitalei, hotărâre: "Piaţa Victoriei, spaţiu pentru manifestaţii"

O şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va avea loc vineri, de la ora 15,00, în care se vor discuta mai multe măsuri, printre care şi stabilirea destinaţiei spaţiului liber din Piaţa Victoriei.

Solicitarea de convocare este semnată de 21 de consilieri generali USR şi PNL. Conform legislaţiei în vigoare, şedinţele CGMB pot fi convocate la solicitarea unei treimi din numărul consilierilor municipali. Pe ordinea de zi figurează clarificarea de către primarul Capitalei şi de către directorii instituţiilor din subordinea PMB şi a CGMB a procesului decizional în vederea organizării târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei.

Al doilea punct de pe ordinea de zi îl reprezintă punerea la dispoziţia consilierilor generali de către primarul general, PMB, CGMB, Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti - ARCUB şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti a tuturor documentelor oficiale care au stat la baza deciziei de a organiza festivalul din Piaţa Victoriei.

Al treilea punct de pe ordinea de zi este un proiect iniţiat de consilierii generali USR Roxana Wring, Ana Maria Ciceală, Alexandru Gâdiuţă şi Matei Ţugui, conform căruia Piaţa Victoriei devine destinaţie rezervată pentru manifestaţii civice, sindicate, etc.

'Se pot organiza târguri de sezon în aer liber (Crăciun, Paşte, etc) sau evenimente similare numai în zone în care se poate asigura accesul pietonal permanent în condiţii de siguranţă. Toate evenimentele de anvergură de tip târguri de sezon în aer liber (Crăciun, Paşte, etc.), festivaluri sau evenimente similare vor fi programate cel târziu până la sfârşitul lunii februarie a fiecărui an şi anunţate public cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de începere a acestora', prevede proiectul.

În expunerea de motive se arată că Primăria Capitalei a decis recent să organizeze un festival de Crăciun în Piaţa Victoriei 'deşi acest spaţiu nu este adecvat unor astfel de manifestări şi nu are o tradiţie în a găzdui' evenimente de acest tip.

'Ulterior a apărut şi confirmarea a ceea ce se bănuia doar, şi anume, a faptului că decizia a fost una exclusiv politică. Primăria Capitalei a fost nevoită să revină asupra deciziei şi să renunţe la organizarea Festivalului în Piaţa Victoriei. În contextul acestui eveniment, se impune reglementarea, prin hotărârea CGMB, a faptului că Piaţa Victoriei rămâne spaţiu rezervat pentru manifestări civice, sindicale. O astfel de hotărâre este necesară pentru a preveni adoptarea unor decizii administrative în scop politic şi pentru a garanta acestui spaţiu bucureştean destinaţia deja consacrată prin manifestările publice din ultimii ani', prevede documentul.

USR a anunţat luni că va solicita convocarea unei şedinţe extraordinare a CGMB, pentru analizarea modului în care s-a decis organizarea unui festival în Piaţa Victoriei, în perioada 5 - 17 decembrie, şi adoptarea unui proiect de hotărâre prin care acest spaţiu să fie rezervat manifestărilor civice, sindicale etc. În acest sens, USR le propunea consilierilor municipali PNL să susţină iniţiativa şi să voteze proiectul privind destinaţia spaţiului din Piaţa Victoriei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel