Primaria Capitalei. Câte cișmele noi vor fi în București

Pentru că vara este foarte cald, vor fi construite cișmele publice.  Acestea vor fi amplasate lângă spitale, biserici și în stații RATB.

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, joi, în unanimitate, proiectul tehnic aferent obiectivului de investiţii "Reţeaua metropolitană cu cişmele publice", finanţarea urmând să fie asigurată din alocaţii de la bugetul local al municipiului Bucureşti.
"Ca urmare a temperaturilor care în timpul verii depăşesc 35 de grade Celsius la umbră şi peste 45 de grade Celsius la nivelul asfaltului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a dispus construirea a 50 de fântâni publice automate de băut apă, amplasate în staţii RATB, lângă spitale şi biserici", se arată în memoriul justificativ.

[citeste si]

O cișmea în șapte zile


Cişmelele publice vor fi amplasate în locuri precum: Gara de Nord, Gara Basarab, Piaţa Ion Mihalache, Piaţa Domenii, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Aeroport Băneasa, Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic, Spitalul Universitar, Teatrul Naţional, dar şi lângă o serie de biserici.
Durata de execuţie pentru o cişmea va fi de şapte zile. Suma totală a investiţiei, estimată de proiectantul SC Apa Nova SA, este de 1.073.934 lei cu TVA.
Conform raportului de specialitate, pe timpul iernii, cişmelele se vor demonta de pe soclu şi se vor depozita de către Apa Nova, asigurându-se golirea tuturor racordurilor pentru a nu îngheţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel