Primăria Arad propune o contribuţie de 0,5 euro pe cap de locuitor pentru funcţionarea Alianţei Vestului

Primăria Arad va propune Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care fiecare locuitor al oraşului să plătească o contribuţie de 0,5 euro pe an pentru funcţionarea Alianţei Vestului, o decizie similară fiind luată deja în Cluj-Napoca, săptămâna trecută.

Primarul interimar al Aradului, Călin Bibarţ, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că statutul şi actul de constituire ale Asociaţiei Alianţa Vestului vor fi supuse aprobării Consiliului Local cel târziu în luna august, în aceste documente fiind prevăzută şi contribuţia oraşului la bugetul de funcţionare al asociaţiei.

"La nivelul Alianţei s-a decis să existe o contribuţie de 0,5 euro pe cap de locuitor, iar la Cluj-Napoca s-a adoptat deja decizia. Noi acum am finalizat documentaţia şi vom intra cu ea în Consiliul Local. Această cotizaţie anuală este necesară pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a aparatului tehnic operaţional", a precizat Bibarţ.

Municipiul Arad ar urma să contribuie anual cu aproximativ 80.000 de euro, suma fiind raportată la o populaţie de 160.000 de locuitori.

Gheorghe Falcă nu va mai face parte din Alianţa Vestului, numele său fiind deja înlocuit în documentele ce vor fi supuse aprobării CL Arad cu cel al primarului interimar, Călin Bibarţ, Falcă fiind ales europarlamentar.

Alianţa Vestului a fost înfiinţată în decembrie 2018, de primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea, având ca scop atragerea fondurilor europene, în parteneriat cu Guvernul României, pentru proiecte care privesc dezvoltarea regiunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel