Primăria Arad organizează, de Ziua Vârstnicilor, două petreceri pentru care a alocat 120.000 lei

Două petreceri, la care vor participa gratuit aproximativ o mie de persoane de peste 60 de ani, vor fi organizate de Primăria Arad de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, suma alocată pentru aceste manifestări, care vor avea loc într-un restaurant privat, fiind de 120.000 de lei, dublu faţă de cât s-a cheltuit în anul anterior.

Reprezentanţii Primăriei Arad au declarat, luni, pentru AGERPRES, că petrecerile vor fi organizate, şi în acest an, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, aflată în subordine, iar participanţii vor fi doar persoane care au peste 60 de ani.

Cei care doreau să participe se puteau înscrie pe liste deschise la centrele de zi pentru vârstnici din municipiu, iar până vineri seară, când a fost termenul limită, s-au înscris aproximativ o mie de persoane.

Conform Direcţiei de Asistenţă Socială, petrecerile vor avea loc în serile de 1 şi 2 octombrie, la un restaurant privat la care au fost organizate şi în anii anteriori. Fiecare meniu va costa 39 de lei, însă au fost alocaţi bani şi pentru plata artiştilor care vor cânta muzică folclorică pe scenă. Pe lângă mâncare, dansuri şi muzică, vârstnicii vor avea parte de băuturi şi tort.

Suma totală alocată de Primăria Arad pentru cele două petreceri este de 120.000 de lei, dublu faţă de cât s-a plătit anul trecut, când au participat aproximativ 900 de vârstnici. Primăria precizează că este posibil ca nu toţi banii să fie cheltuiţi, dacă o parte dintre cei înscrişi pe liste nu vor mai participa.

Ziua Internaţională a Vârstnicilor a fost instituită de ONU în 1990, în baza Rezoluţiei nr. 45/106. Statisticile din 2016 arată că în judeţul Arad există 108.675 persoane peste 60 ani, din totalul celor 473.231 de locuitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel