Primar PSD: Ţânţarii au suferit mutaţii genetice

Primarul oraşului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat la Antena 3 că operaţiunile de dezinsecţie împotriva ţânţarilor sunt inutile, deoarece în ultimii ani insectele au suferit diverse mutaţii genetice care le-au făcut imune la substanţele folosite de autorităţi. 

"Ţânţarii care sunt în acest moment de-a lungul Dunării sunt o categorie aparte de ţânţari. Presa le-a spus ţânţari tigraţi, pentru că seamănă cu tigrii. Au şi ferocitatea tigrilor, pentru că dacă ţânţarii care existau înainte îşi luau doza de sânge şi în urma lor rămânea o bubiţă mică, acum sunt răni care se vindecă greu. Am văzut şi la copii, şi la persoane adulte şi am simţit şi eu, ca toţi ceilalţi din Giurgiu, pe pielea mea", a declarat primarul din Giurgiu. 

Substanţa folosită, ineficientă 

"Când am venit în Giurgiu, la prima acţiune de dezinsecţie aeriană, s-au văzut imediat urmările. După 24 de ore, nu mai erau ţânţari. În acest moment, aceleaşi substanţe există în România şi aceste substanţe nu îşi mai fac efectul. La o acţiune aeriană, insectele nu mor la impact, sunt într-o stare de ameţeală, dar îşi revin. Faptul că a plouat des a accentuat acest lucru şi a îngreunat acţiunea noastră", a mai declarat Nicolae Barbu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel