Prima zi de școală. PROTEST - Doliu pentru educație. Profesori și copii, cu banderole negre pe braț

Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ

Consiliul Naţional al Elevilor a pus în practică protestul intitulat ”Doliu pentru educaţie” anunțat pentru prima zi de școală.

Protestul vine în urma publicării Ordinului de ministru prin care elevii ce obţin medii mai mici de 5 la Evaluarea Naţională sunt trimişi direct în şcolile profesionale.

'Acest protest nu a fost unul politic, ci a fost un protest care să vină oarecum în completarea modului în care societatea civilă ar trebui să se raporteze la deciziile luate la nivel central cu privire la educație. O mare parte din decizii sunt luate după ureche, într-un mod nefundamentat. Acest lucru are efecte asupra noastră a elevilor. Prin acest protest ne-am dorit să tragem un semnal de alarmă pentru a nu mai fi puși în fața faptului împlinit. Deciziile să fie luate pe termen lung și cu o viziune coerentă la cum ar trebui să arate sistemul de educație. ' a spus Antonia Pop, președintele Consiliului National al Elevilor, într-o intervenție telefonică, la B1 TV.

Vezi și Ministrul Educației, Daniel Breaz, reacție la criticile privind admiterea la liceu: Niciunui elev nu i se îngrădeşte accesul la educaţie 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel