Prima solicitare la ANI, după lista celor 32 de incompatibili

Agenția Națională de Integritate a dat publicității o listă cu 32 de parlamentari incompatibili. Prima solicitare cu privire la acestă listă vine din partea unui senator independent, fost liberal. 

Sorin Ilieșiu s-a prezentat, vineri, la sediul ANI, unde i-a predat inspectorului de integritate Ionuț Pîndaru documente referitoare la dosarul său. Senatorul independent susține că motivul ce a stat la trecerea numelui său pe lista celor 32 de parlamentari este un răspuns incomplet la o întrebare. 

"Din discuția avută cu domnul inspector, am înțeles că situația s-a lămurit odată ce am adus respectivele documente, în sensul că am adus dovada că am demisionat din calitatea de administrator la SC VIDEO DIALOG SRL în termenul legal de 25 ianuarie 2013. (...) Domnule președinte, am constatat că am răspuns incomplet la paragraful nr.4 din chestionarul standard al ANI. (...) Un răspuns complet ar fi trebuit să fie: "La data de 27 decembrie 2012 am notificat Biroul permanent al Senatului cu privire la starea de incompatibilitate în care mă aflam momentan în urma dobândirii calității de senator în condițiile în care dețineam și calitatea de administrator al SC VIDEO DIALOG SRL, menționând că în cursul lunii ianuarie 2013 îmi voi da demisia din funcția de administrator", explică Ilieșiu, scrie Agerpres.

El menționează că în 25 ianuarie 2013 și-a dat demisia din calitatea de administrator al societății respective, iar la 29 ianuarie 2013 a înștiințat Biroul permanent al Senatului de acest lucru.

"Având în vedere că am respectat întru totul Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, precum și termenele prevăzute de această lege, vă solicit să dispuneți reevaluarea integrității mele, în contextul în care instituția pe care o prezidați m-a inclus pe lista celor 32 de parlamentari considerați 'incompatibili'", se arată în scrisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel