Urmărește emisiunea live


Prima ninsoare din 2019, bilanţ. Drumuri închise şi maşini blocate în nămeţi

Ninsoare
Ninsoare

Prima ninsoare din 2019 în România a venit cu zeci de drumuri închise, dar şi cu mai multe maşini blocate în nămeţi. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. 

Vremea rea a avut efecte în 7 județe, fiind afectate 4 drumuri naționale și 16 drumuri județene. 20 de mașini au rămas blocate în zăpada viscolită numai în județul Suceava. Un alt județ afectat a fost Neamț, unde mașinile nu au putut circula pe 11 drumuri.

Potrivit bilanțului IGSU, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate victime sau alte situații grave care să pună în pericol comunitățile.

Vremea rea a generat efecte în 7 județe (Botoșani, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) și au constat în derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara părții carosabile, blocaje (pentru perioade scurte de timp) sau restricții rutiere, pe anumite sectoare de drum, necesare operațiunilor de deszăpezire.

Peste 60 de persoane, salvate din nămeţi

Pompierii militari și autoritățile locale au deblocat 36 de mașini rămase înzăpezite, în care se aflau 64 de persoane. De asemenea, s-a intervenit, cu ajutorul autospecialelor de deszăpezire, pentru asigurarea deplasării a 3 echipaje de ambulanță cu pacienți, dar care nu mai puteau înainta din cauza viscolului și a zăpezii adunate pe carosabil. Toate persoanele au fost transportate în siguranță la unitățile spitalicești, scrie Mediafax. 

Una dintre cele mai afectate zone a fost județul Neamț, unde, din cauza zăpezii viscolite pe carosabil, 8 drumuri județene și 3 drumuri naționale au fost temporar blocate, iar circulația autovehiculelor s-a desfășurat cu dificultate.

Deszăpezirea continuă 

Acțiunile de intervenție cu material antiderapant și utilaje de deszăpezire continuă în județele Botoșani și Neamț, pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel