Prima intervenţie a elicopterului SMURD de la Jibou, la un pacient cu arsuri

Elicopterul SMURD alocat regiunii de nord-vest a ţării, localizat la Jibou, a avut marţi după-amiaza prima intervenţie, la doar câteva ore de la operaţionalizarea sa, în cazul unui pacient cu arsuri.

'Elicopterul SMURD a fost solicitat, ieri după-masă (marţi - n.r.), la doar câteva ore după operaţionalizare, să intervină la un caz medical. Un pacient care a suferit arsuri (membrele inferioare şi superioare, pe o suprafaţă de aproximativ 20%) a fost preluat de la Sărmaşag şi transportat cu elicopterul până la sediul ISU. Ulterior, pacientul a fost predat echipajului TIM pentru transportul la UPU SMURD Zalău', se arată într-un mesaj postat miercuri, pe Facebook, de către pompierii din Sălaj.

Elicopterul SMURD de la Jibou a avut o a doua intervenţie, miercuri, la un pacient din localitatea Borşa, judeţul Maramureş. Elicopterul SMURD ce deserveşte cele şase judeţe regiunii de nord-vest - Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Bistriţa Năsăud şi Cluj a fost operaţionalizat marţi, la Jibou, în cadrul unei ceremonii în care au fost inaugurate şi heliportul şi baza aeromedicală dedicate, amplasate în cadrul unităţii de pompieri din localitatea amintită. Investiţia de la Jibou, realizată în curtea punctului de lucru al pompierilor din localitate, a fost finanţată cu circa 1,6 milioane de lei de Consiliul Judeţean Sălaj, pentru construcţia heliportului şi a bazei aeromedicale, valoarea elicopterului SMURD, achiziţionat din fonduri ale Ministerului Sănătăţii, ridicându-se la circa 5,5 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel