EXCLUSIV  PRIMA CHIRIE, măsură pentru tineri. Ce spune Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat unul dintre obiectivele cabinetului său este stoparea migrației tinerilor în străinătate.

Fostul primar al Craiovei a spus într-un interviu pentru Dcnews.ro că odată cu adoptarea legii "prima chirie" speră ca până la finele anului acesta rata șomajului să ajungă la 4,3%.

Lia Olguța Vasilescu este optimistă în ceea ce privește acest proiect, spunând că se adresează persoanelor care vin din zone defavorizate, ce nu își pot găsi un loc de muncă. Aceasta a explicat că își dorește ca zonele din sudul tării și din partea de est să intre în linie dreaptă cu orașele apropiate de granițele din vest, unde șomajul a ajuns la 0. 

În sprijinul obiectivului de a ține tinerii în țară vine o altă lege, cea care răsplătește rezultatele extraordinare ale olimpicilor la competițiile școlare naționale și internaționale.

"Vrem să reținem tinerii în țară așa cum vrem să reținem și capetele în țară pentru că săptămâna aceasta, luni, a trecut printr-o hotărâre de guvern un proiect de stimulare a tinerilor care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale, și care vor primi un fel de salariu cu obligația să rămână la universitățile din România", a argumentat aceasta în cadrul interviului.

[citeste si]

Vezi răspunsul integral, în clipul video de mai jos, de la minutul 34:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel