Prim-ministrul japonez deplânge atacul asupra instalaţiilor petroliere saudite cheie

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a deplâns un recent atac asupra unor instalaţii petroliere saudite cheie, numindu-l o 'crimă extremă, demnă de dispreţ', marţi în discursul său la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, informează miercuri DPA.

Cu toate acestea, premierul nipon s-a abţinut să dea vina pe o ţară pentru atac. 'Atacul asupra instalaţiilor petroliere ale Arabiei Saudite a fost o crimă extremă, demnă de dispreţ, ce a luat ostatică ordinea economică internaţională', a declarat el. Arabia Saudită şi preşedintele american Donald Trump au arătat Iranul cu degetul.

Într-un discurs rostit marţi în faţa Adunării Generale a ONU, Trump a acuzat Iranul că are 'poftă de sânge' pe fondul tensiunilor tot mai mari între cele două ţări. Rebelii yemeniţi houthi sprijiniţi de Iran au revendicat imediat responsabilitatea, în timp ce Teheranul a negat orice implicare în atac. În discursul său, Abe, care a devenit primul premier japonez ce a vizitat în iunie Iranul în aproximativ 40 de ani, a lăudat declaraţia 'preţioasă' făcută de liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, că Iranul nu intenţionează 'să deţină, să producă sau să folosească' arme nucleare.

În timpul întâlnirii sale cu preşedintele iranian Hassan Rouhani marţi, pe marginea Adunării Generale a ONU, Abe i-a declarat liderului iranian că Tokyo aşteaptă ca Teheranul să joace un rol constructiv în stabilizarea Orientului Mijlociu în urma atacului din 14 septembrie.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel