Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, participă alături de Bear Grylls într-o emisiune TV filmată în sălbăticie

Prim-ministrul indian Narendra Modi a acceptat să apară alături de prezentatorul britanic Bear Grylls într-o emisiune de televiziune filmată în sălbăticie, concepută pentru a creşte gradul de conştientizare a publicului în legătură cu programele de protejare a mediului înconjurător, a anunţat renumitul jurnalist TV, specializat în tehnici de supravieţuire în natură, relatează Reuters luni. 

India depune mari eforturi pentru a-şi proteja natura şi biodiversitatea, în contextul în care populaţia sa uriaşă urmează o tendinţă crescătoare şi pune o presiune tot mai mare asupra zonelor sălbatice. 'Oameni din 180 de ţări vor vedea o faţă necunoscută a prim-ministrului Narendra Modi, când acesta se va aventura în sălbăticia Indiei pentru a creşte gradul de conştientizare a publicului în legătură cu conservarea speciilor de animale şi cu schimbările de mediu', a declarat pe Twitter Bear Grylls, protagonistul şi prezentatorul emisiunii 'Man vs. Wild', difuzată de Discovery Channel.

Un trailer al acestui episod îl prezintă pe Narendra Modi, în vârstă de 68 de ani, în timp ce conduce un automobil în interiorul Parcului Naţional Jim Corbett din nordul Indiei, ghidat de Bear Grylls. În fundal pot fi văzute imagini cu un tigru, o turmă de elefanţi şi o căprioară. 'Sunteţi cea mai importantă persoană din India, este datoria mea să vă protejez', îi spune starul TV prim-ministrului indian. Premierul Modi îi dezvăluie că a crescut în natură şi că această emisiune filmată alături de Bear Grylls reprezintă o bună ocazie pentru a arăta lumii întregi bogata biodiversitate a Indiei.

'Timp de mulţi ani, am trăit în natură, în munţi şi păduri', a declarat Narendra Modi, citat de postul Discovery. 'Acei ani au avut un impact de durată asupra vieţii mele. Aşadar, când am fost întrebat dacă vreau să iau parte la o emisiune specială care se concentrează pe viaţa de dincolo de politică şi care va fi filmată în mijlocul naturii, am fost atât intrigat, cât şi înclinat să particip', a adăugat prim-ministrul indian.

Episodul, care va fi difuzat pe 12 august, a stârnit un val de entuziasm în rândul simpatizanţilor premierului Narendra Modi, care în acest an şi-a condus partidul spre o a doua victorie consecutivă în alegerile generale. India, o ţară care se întinde de la piscurile înzăpezite ale munţilor Himalaya în nord şi până la regiuni tropicale în sud, găzduieşte cea mai mare parte a populaţiei mondiale de tigri.

Leoparzii au intrat tot mai frecvent în ultimii ani în conflicte cu agricultorii indieni, pe măsură ce habitatele lor se micşorează. Săptămâna trecută, sătenii dintr-o localitate din nordul Indiei au bătut cu beţe o leoaică până au ucis-o, după ce aceasta a rănit un om, a raportat presa locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel