Prezidențiale. Chirieac, ipoteză: Când va face Dragnea marele anunț

Bogdan Chirieac a comentat mesajul pe care liderul PSD Liviu Dragnea i l-a transmis lui Klaus Iohannis. Analistul politic a lansat și două ipoteze legate de candidatura la prezidențiale.

"Am înțeles că Iohannis vrea să intru în pușcărie ca să doarmă liniștit. Klaus, poate nu intru! Poate nu intru! Nu te culca pe o ureche", i-a transmis Dragnea președintelui Iohannis.

"Anunţ timpuriu faţă de candidatura la preşedinţie"

"Este, dacă vreţi, un anunţ timpuriu faţă da candidatura la preşedinţie a domnului Liviu Dragnea. Mie aşa mi se pare. Până la urmă nici nu este corect să îţi elimini candidatul la preşedinţie cu un dosar penal inventat, ca în cazul referendumului când Traian Băsescu a fost demis de poporul român. Acela este un dosar politic, inventat de sus până jos. Liviu Dragnea era umăr la umăr cu Klaus Iohannis atunci şi cu mulţi alţii, pentru a pune capăt mai devreme epocii de tristă amintire, numită astăzi "epoca Băsescu". În al doilea dosar este tot adunat de hârtii, complicitate la instigare la abuz în serviciu, că două femei nu ştiu unde au lucrat. Haideţi să fim serioşi! Este, din acest punct de vedere, un apel direct către Klaus Iohannis.

În opinia mea, cei doi nu vor avea ocazia să se înfrunte. Astăzi, când vorbim, Dacian Cioloș este în turul doi, în locul lui Klaus Iohannis. Să sperăm că domnul Iohannis va reuşi să recupereze, să intre dânsul în turul doi, dar astăzi, când vorbim, Liviu Dragnea este în turul doi. Ce va fi la capătul acestui tur rămâne de văzut pentru că această campanie, din turul doi, nu seamănă deloc cu cea din turul unu. Eu nu îl văd pe domnul preşedinte Iohannis în turul doi", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Vezi și: Alegeri europarlamentare. Dragnea: Mă leg cu scânduri și tot conduc campania

Liviu Dragnea aşteaptă să facă anunţul, după alegerile europarlamentare?

"Normal ar fi, dacă PSD ia un scor cuprinzător la europarlamentare - şi aşa cred că se va întâmpla-, să faci anunţul atunci. Dacă nu ştiu din ce motiv ia un scor mediocru, președintele Liivu Dragnea nu cred că îşi va anunţa candidatura", este de părere analistul politic.

Tăriceanu, poziţie, dacă liderul PSD își va anunţa candidatura la prezidenţiale?

"Nu cred că va fi un candidat comun. Sau poate fi un candidat comun, candidatul PSD, sprijinit de ALDE. Nici asta nu cred că este o strategie de campanie bună. Cred că domnul Tăriceanu va alege să candideze, dar PSD îşi va sprijini propriul candidat, nu am niciun fel de îndoială. Cel mai mare partid din România este exclus să nu aibă candidat la prezidenţiale şi cutuma ne arată că, întotdeauna, preşedintele partidului a fost candidatul la prezidenţiale, că l-a vrut poporul, că nu l-a vrut. Să vedem anul acesta ce se va întâmpla. Domnul Tăriceanu este popular, dar în acest moment stă pe un partid de 10%. Într-adevăr, ALDE a mai crescut. Cu 10% este greu să ajungi în turul doi la prezidenţiale", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel