Prezidențiale 2019, Tăriceanu - Dragnea. Chirieac: Este spirala tăcerii

Darius Muresan / 22 ian 2019 / 20:02

Potrivit ultimelor informații, Călin Popescu Tăriceanu este decis să candideze la alegerile prezidențiale de la finalul anului, cu sau fără sprijinul PSD.

Informația a fost dată publicității de România TV. Prezent în emisiunea Lilianei Ruse, analistul politic a comentat această decizie a președintelui ALDE.

„Atâta vreme cât conduci un partid de 5% nu ai șanse pentru Palatul Cotroceni, oricât l-aș respecta eu pe Călin Popescu Tăriceanu. Îl apreciez, a fost un stâlp efectiv al luptei împotriva statului subteran, este un merit pe care istoria îl va reține, dar având un partid de 5% nu are șanse la Palatul Cotroceni”, a precizat Bogdan Chirieac.

 

Liviu Dragnea și spirala tăcerii la prezidențiale

 

„În sondaje apare Călin Popescu Tăriceanu foarte sus, Liviu Dragnea umăr la umăr sau mai jos. Este ceea ce se numește spirala tăcerii. Ca urmare a demonizării lui Liviu Dragnea, care a fost promovat corupt, dar nu a ținut, acum e dictatorul care ne ”scoate din Europa”, lumea se teme să spună la sondaje că îl va vota. Astfel se duc în zona lui Călin Popescu Tăriceanu care este în coaliție. Este ceea ce sociologii numesc ”spirala tăcerii”. 

Nu se poate să ai un partid de 5% și să tu să ai 50% în sondaje. Faptul că domnul Tăriceanu face acest anunț este un fapt pozitiv.”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV. Acesta a adăugat că pe partea dreaptă a început lupta dintre Dacian Cioloș și președintele Klaus Iohannis.