Prezidențiale 2019. Paradox cu Tăriceanu. Chirieac: Nu cred așa ceva

Candidatura președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost unul dintre subiectele fierbinți al ultimelor zile, moment comentat de analistul politic Bogdan Chirieac, în direct la România Tv, duminică seara.

Cea mai vehiculată variantă pentru prezidențiale este candidatura lui Tăriceanu din partea alianței de guvernare PSD-ALDE.

”Nu cred că domnul Tăriceanu va fi candidatul comun PSD - ALDE. Fiindcă nu o să accepte PSD-ul acest lucru. Mai mult, nici nu cred că lucrurile stau în sondaje așa cum ies deocamdată. Există o spirală a tăcerii. Dragnea este extrem de demonizat și atunci când întrebi omul, el nu recunoaște că votează Dragnea. Încă ți-e frică de statul subteran în țara asta!” a sublinait analistul Bogdan Chirieac.

”Statul subteran e tot acolo. S-a mai cutremurat un pic, dar e tot acolo și va face rău în continuare. Și atunci omul spune că votează Tăriceanu. Nu spune de Iohannis, nu spune de Cioloș, deci chiar nu cred că domnul Tăriceanu ar putea să fie candidatul PSD-ului. În mod evident, domnul Tăriceanu își dorește această candidatură. Sunt convins că dânsul consideră că are prima șansă. Nu știu, pentru că în partea cealaltă nu se află domnul Iohannis, așa cum se crede... Se află domnul Cioloș în pole-position. Deci atenție cum se calibrează lucrurile acestea! Lucrurile vor deveni evidente, în opinia mea, după europarlamentare, când alianța USR-PLUS va lua mai multe voturi decât PNL-ul. Atunci va fi o înclinare de balanță. În sondajul jurnalistic pe care-l facem noi la DCNews găsiți același lucrua mai explicat analistul.

Antonescu ar fi făcut diferența


”Atenție că acuma este un moment diferit. Atunci (în 2016 - n.r.) Ponta era presat de statul subteran să candideze el la președinție. Așa a avut loc ruptura de Crin Antonescu. Nu că PSD-ul nu l-ar fi vrut. Dar au fost alte jocuri acolo, strict la vârful PSD-ului. Ponta trebuia să meargă la președinție, altcineva trebuia să fie prim-ministru, altcineva trebuia să fie director SRI. Acestea au fost jocurile care l-au eliminat pe Crin Antonescu, din mare nefericire, căci ar fi făcut diferența”, a mai spus Chirieac.

”Tăriceanu nu are la dispoziție niciun Parchet. Discursul acesta l-a ridicat atât de mult în sondaje. Discursul său ferm, în favoarea statului de drept autentic, în favoarea libertății, democrației, valorilor europene autentice... asta l-a ridicat pe Călin Popescu Tăriceanu. Ce fel de presiune poate să facă el cu un partid de 5%? Adică să se retragă din coaliție și să meargă alături de Iohannis, Ciolos, într-un fel de guvern, așa ... general, unde dânsul să fie prim ministru? E o chestie care se sparge în șase luni” este de părere analistul Bogdan Chirieac.

Citește și: Alianță pentru prezidențiale 2019. Orban, mesaj tranșant către Barna și Cioloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel