Prezidențiale 2019. Harta interactivă a celor 72 de secţii de votare

A crescut numărul românilor înscriși în Registrul electoral
A crescut numărul românilor înscriși în Registrul electoral

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Consulatul General al României la Manchester și Consulatul General al României la Edinburgh, va organiza 72 de secții de votare în vederea exercitării dreptului de vot pentru alegerea Președintelui României din 2019.

Pentru a facilita alegătorilor identificarea celei mai apropiate secții de votare de redința lor, aveți la dispoziție o Hartă interactivă disponibilă AICI.

Reamintim că alegătorii din străinătate au la dispoziție 3 zile pentru exercitarea dreptului de vot:



·         vineri 8 noiembrie 2019 – între ora 12.00 și ora 21.00;

·         Sâmbătă, 9 noiembrie 2019 - între ora 7.00 și ora 21.00;

·         Duminică, 10 noiembrie - între ora 7.00 și ora 21.00.

În cadrul demersurilor de pregătire a votului în străinătate, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a organziat duminică, 3 noiembrie, la Londra, o sesiune de instruire cu președinții și locțiitorii secțiilor de votare care vor fi organizate în aria sa de competență.

Cu privire la secțiile de votare de pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, acestea vor fi organizate la sediile misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României din Londra, Manchester și Edinburgh, precum şi în alte locații, conform prevederilor Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, cu modificările și completările ulterioare.

 

Cele 72 secţii de votare (cu 43 mai multe față de alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019) acoperă, în opinia ambasadei, în mod judicios teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord şi au menirea de a asigura, în contextul noilor reglementări legislative care prevăd pentru votul din străinătate programul de votare de 3 zile, exercitarea în condiții optime a dreptului de vot de către cetățenii români aflați în Regatul Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel