Urmărește emisiunea live


#Prezidenţiale 2019 - Harghita: Prezenţă la vot de peste 140% în staţiunea Lacu Roşu

 Cea mai mare prezenţă la vot în judeţul Harghita se înregistrează la secţia de votare amenajată în staţiunea Lacu Roşu, unde procentajul de participare la urne depăşeşte 140%, interes ridicat pentru alegerile prezidenţiale fiind înregistrat şi în mai multe cătune din judeţ.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Biroului Electoral Central, până la ora 20,00, la secţia de votare de la Lacu Roşu prezenţa de vot era de 143,42%.

Pe lista electorală permanentă se află înscrise la această secţie 76 de persoane, din care au votat 24, în vreme ce pe listele suplimentare au votat 85 de persoane, majoritatea fiind turişti aflaţi în zonă.

De asemenea, în mai multe cătune din judeţ, cu număr redus de alegători înscrişi pe listele permanente, prezenţa la vot a fost ridicată.

La Puntea Lupului, prezenţa la vot era la ora 20,00 de 89,28%, din cei 112 alegători înscrişi pe lista permanentă votând 76, în vreme ce 24 de persoane au votat pe lista suplimentară.

Şi în satul Ighiu, cu 49 de persoane înscrise pe lista permanentă, au votat 40, cu un procentaj de participare de 81,63%, în vreme ce la secţiile de votare din Medişoru Mare, Turdeni şi la cea amenajată la cabana Ocolului Silvic de la Secu, prezenţa la vot a depăşit 70%.

O prezenţă ridicată la urne, de peste 68%, s-a înregistrat, la ora 20,00 şi în satul natal al liderului UDMR, Kelemen Hunor, candidat la preşedinţie.

Şi la secţia organizată la Şcoala Gimnazială "Liviu Rebreanu" din Miercurea Ciuc s-a înregistrat o prezenţă de 60,84%, cu o oră înaintea închiderii urnelor.

La această secţie sunt înscrise pe lista electorală permanentă 1.591 de persoane, din care au votat 675, în vreme ce 290 au votat pe lista suplimentară, iar trei ş-au exprimat opţiunea la urna mobilă.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a explicat că numărul mare de persoane care au votat pe liste suplimentare se explică prin faptul că în apropierea acestei secţii, la bazinul de înot din oraş, a avut loc Campionatul Naţional de înot în bazin scurt şi unii dintre participanţi au venit să-şi exprime opţiunea electorală.

În judeţul Harghita, prezenţa la vot este mai ridicată în mediul rural decât în mediul urban, spre deosebire de situaţia de la nivel naţional, unde s-au înregistrat mai mulţi votanţi la oraşe decât în sate. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel