Prezidențiale 2019. Chirieac: Victoria lui Iohannis, necesară pentru soarta PNL

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre viitoarele alegeri prezidențiale după ultimele evenimente de pe eşichierul politic românesc.

Într-o intervenție la România TV, în contextul în care ALDE și-a anunțat ieșirea de la guvernare, iar Călin Popescu Tăriceanu nu va mai candida la prezidențiale, Bogdan Chirieac a subliniat importanța scrutinului prezidențial pentru PNL care riscă să se prăbușească în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu ar mai câștiga un al doilea mandat.

În cazul în care candidatul independent Mircea Diaconu ar fi susținut atât de ALDE cât și de Pro România, Chirieac consideră că acesta nu va putea să „rupă din zona PNL-ului fiindcă este președinte Klaus Iohannis. Dacă domnul președinte nu va mai prinde un al doilea mandat, da, va rupe serios din PNL”.

Victoria lui Klaus Iohannis e necesară pentru PNL

„Dacă președintele Klaus Iohannis nu va câștiga al doilea mandat, PNL va trece prin același proces prin care a trecut PSD pe 26 mai (n.r. - alegerile europarlamentare). Doar că dacă PSD a căzut de la 46% la aproximativ 20%, PNL va ajunge la 10%. Victoria lui Klaus Iohannis e absolut necesară PNL-ului. În caz contrar, alte partide politice se vor așeza pe locul său, în primul rând USR-ul”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

În ceea ce privește pierderea guvernării de către PSD, Bogdan Chirieac nu crede că executivul va pica, inclusiv în cazul în care va trebui să treacă testul unei moțiuni de cenzură, asta întrucât în prezent nu există interes din partea opoziției pentru un asemenea scenariu. Cu toate acestea premierul Viorica Dăncilă va conduce un guvern minoritar, lucru care nu va fi deloc ușor. „Nu cred că acest guvern va cădea. Cel puțin până la prezidențiale”, a mai precizat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel