EXCLUSIV  PREZENȚĂ vot referendum 2018. Alfred Bulai: Care e problema de la urne

referendum
referendum

Sociologul Alfred Bulai a făcut, pentru DC News, o scurtă analiză a șanselor de reușită a referendumului pentru familie. Profesorul nu a dat multe șanse validării acestuia până la închiderea urnelor. 

Alfred Bulai a declarat că liderii politici din teritoriu nu au motivație să se implice în sensul mobilizării populației.

"Procentul este mic, la fel și ritmul de creștere. Suntem la o cotă foarte mică. Teoretic ar trebui să meargă spre 30%, dar trebuie să luați în vedere niște aspecte: PSD-ul, care și-a asumat rezultatul, ar putea să scoată 30% din populație la urne. Problema este însă că această capacitate de a scoate oamenii este pusă acum în discuție. Există mulți lideri care își doresc să se valideze referendumul, dar nu cu o cotă mare pentru că domnul Dragnea își va aroga meritul unei reușite electorale. Pe de altă parte, trebuie să luați în calcul că partidele, și în speță PSD-ul, scot cu eforturi financiare oamenii la vot. Liderii locali totuși nu s-au tâmpit să scoată bani pentru un referendum. Ei spun: una este votul pentru mine sau pentru oamenii mei în Parlament și alta e să cheltuiescă pentru un referendum fără miză directă", a spus Alfred Bulai pentru DC News.

E o temă falsă. Nu există problema 

"Fără influența politică, populația în mod normal nu este interesată de această temă pentru că la noi nu există problema. La noi, cadrul legal există, iar tema este falsă cu totul. Este doar o problemă de imagine, de aceea interesul publicului este foarte mic. De asemenea, interesul pentru homosexualitate este mic pentru că noi nu avem manifestații publice ca în alte țări. La noi ies doar câțiva oameni la paradele gay, ies și alții în contrapondere", a adăugat sociologul. 

Șanse slabe de validare

Alfred Bulai spune că sunt șanse slabe ca procentul de validare să fie atins până la ora 21.00.

"Șansele au devenit mai slabe acum cu acest procent de prezență și nu mai sunt decât câteva ore. Dar nu știm ce presiuni se fac în teritoriu. Pe de altă parte, nu este vorba despre entuziasm, ci despre bani. Dacă studiați, o să vedeți că în județele mai sărace, lumea nu prea a ieșit la vot pentru că erau obișnuiți să primească ceva", a mai spus Bulai pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel