Prezență la VOT, FAKE NEWS. Cristoiu: E o diversiune

Darius Muresan / 10 noi 2019 / 20:22

Ion Cristoiu a analizat prezența la vot la primul tur al prezidențialelor și a tras un semnal de alarmă.

Fără să precizeze numele candidatului, făcând referire la marele favorit Klaus Iohannis, Cristoiu spune: „candidatul care se va clasa pe prima poziție are neapărat nevoie de publicitate”, acuzând o campanie de fake news în ceea ce privește prezența la vot.

„La ora actuală e o diversiune publicitară în favoarea unui candidat care exagerează prezența la vot. Candidatul care se va clasa pe prima poziție are neapărat nevoie de publicitate de genul ”am câștigat în condițiile în care...”. Nu e adevărat. Calculele arată că prezența e mai slabă decât în 2014, care a fost mai slabă decât în 2009 sau 2004. 

E foarte important să arătăm acest lucru. Scorul istoric care e așteptat de la un anumit candidat nu e chiar istoric. Există un interes în acest sens. Care prezență deosebită? Este sub 50%. Și dacă ar fi 50%, e cea mai slabă prezență la prezidențiale”, a spus Cristoiu, la România TV.

Întrebat care e scopul acestei manipulări, Ion Cristoiu a precizat: „Unul din candidați vrea să câștige ca Ceaușescu, en fanfare (n.r. - în stil mare)”.