Prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Modificări legislative până în iulie - Teodorovici

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice a declarat vineri, la Suceava, că până în luna iulie se vor face modificări la legislaţia privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, având ca model practica europeană.

Eugen Teodorovici a afirmat că modificările care vor fi operate vor fi de așa natură încât să primeze recuperarea prejudiciilor, nu „trimiterea oamenilor la puşcărie”. Ministrul a precizat că, pentru efectuarea acestor modificări, la Ministerul de Finanţe va fi constituit un grup de lucru care va include şi reprezentanţi ai altor instituţii care au atribuţii în acest domeniu.

Focus pe recuperarea prejudiciului

„O modificare esenţială este în zona de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, acea Lege 241, plus modificări, din Codul penal, pentru că şi acolo sunt trimiteri. (...) Vom avea foarte multe exemple din practica europeană, din statele care au foarte multă experienţă pe această zonă, efectiv vom lua şi vom aplica la nivelul nostru acele practici. Nu stăm să inventăm altceva, tocmai pentru a evita eventualele comentarii care sunt convins că o să fie din toate zonele şi în special pe zone care nu reprezintă scopul nostru de schimbare a acestei legislaţii. Cu alte cuvinte, nu e scopul nostru ca în cazul în care se constată o abatere de la lege să trimitem în puşcărie acei oameni de afaceri (...) Eu, ca stat trebuie să recuperez acel prejudiciu”, a spus Teodorovici.

Blocaj în instanțe

Ministrul a precizat că până în prezent s-au adunat 2.700 de dosare cu sesizări trimise la parchete şi care au rămas nesoluţionate, ceea ce îngreunează recuperarea prejudiciilor.

„Zac de ani de zile fără o soluţie, timp în care eu nu pot recupera absolut nimic, se degradează eventualele bunuri, dispar firmele în diferite moduri, economia are de suferit, locuri de muncă pierdute, nici banii recuperaţi, numai efecte negative, pentru că cineva doreşte chipurile fapta penală. Ce treabă are una cu alta? (...) Deci trebuie schimbarea legislaţiei cu această abordare coerentă şi europeană. Ce este pe trecut să tranşăm într-un fel sau altul să pot recupera ca stat, să pot emite decizii de impunere şi să recuperez acele sume dacă omul mai este”, a mai spus ministrul Finanţelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel