Petrolul s-a scumpit, după moartea generalului iranian Soleimani. Cu cât a urcat prețul

Prețul barilului de petrolul a crescut, astăzi, pe piețele internaționale, după ce un atac aerian al Statelor Unite l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani, transmite Reuters.


Prețul barilului de petrolul a crescut vineri pe piețele internaționale cu circa 2,5 dolari după ce un atac aerian al Statelor Unite l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani, provocând temeri cu privire la posibilitatea unei escaladări a tensiunilor în Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Cotația barilului sortiment Brent, relevant pentru piața europeană, a crescut vineri cu 2,84 dolari (4,29%), la 69,1 dolari/baril, cel mai ridicat nivel din luna mai 2019, în timp ce prețul barilului West Texas Intermediate (WTI), relevant pentru piața americană, a urcat cu 2,54 (4,15%), la 63,7 dolari/baril, scrie Mediafax.

Temeri cu privire la diminuarea ofertei de petrol 

O tensionare a conflictelor geopolitice din Orientul Mijlociu creează pe lanț temeri cu privire la diminuarea ofertei de petrol disponibil în piețe, iar o majorare a cotației internaționale a barilului de petrol ajunge eventual și în prețul pe care îl plătesc consumatorii la pompă.

"Riscurile pe partea ofertei rămân ridicate în Orientul Mijlociu și am putea vedea o nouă amplificare a tensiunilor între Statele Unite și Iran", spune Edward Moya, analist la compania de brokeraj OANDA.

Qassem Soleimani, șeful Forțelor Quds din Iran, a fost ucis într-un atac aerian care a fost lansat de trupele americane asupra convoiului în care acesta se afla pe aeroportul din Bagdad, a anunţat vineri Pentagonul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel