Urmărește emisiunea live


Preţul cărnii de porc în Bulgaria, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani

Preţul cărnii de porc în Bulgaria a atins un nivel record în ultimele luni, pe fondul epidemiei de pestă porcină africană, dar autorităţile dau asigurări că vor urmări cu atenţie evoluţiile, a anunţat, joi, Nova Televizia, informează publicaţia Sofia Globe, scrie Agerpres. 

Preţul la vânzarea en-gros este acum de 8-9 leva (4 - 4,5 euro). Numai în septembrie, preţul cărnii de porc în Bulgaria a urcat cu 45%, cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Comisiei care monitorizează evoluţiile preţurilor.

Fermierii spun că majorarea preţului la carnea de porc în Bulgaria vine în urma epidemiei de pestă porcină africană din ultimele luni, care a dus la sacrificarea a zeci de mii de porci, atât de la complexele industriale de creştere, cât şi din curţile oamenilor.

Producătorii şi procesatorii estimează că preţul cărnii de porc în Bulgaria va mai creşte până la finalul lui 2019, dar şi în primăvara anului viitor.

Pe fondul acestor evoluţii, consumatorii s-au orientat spre carnea de pasăre sau de viţel.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin şi nici tratament. Singurele metode de prevenţie eficiente sunt menţinerea unui nivel înalt de biosecuritate la ferme şi gestionarea rapidă şi eficientă a posibilelor focare de boală - raportare, restricţii privind mişcarea animalelor, a produselor şi subproduselor provenite de la porcine, sacrificarea animalelor susceptibile şi controlul circulaţiei animalelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel