Președinție Consiliul UE. Corina Creţu: Acest mandat are loc într-un moment plin de provocări

Corina Crețu
Corina Crețu

Comisarul european Corina Creţu a salutat faptul că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, adăugând că acest lucru 'demonstrează impactul clar pe care această politică a solidarităţii l-a avut în ultimii ani în România, contribuind esenţial la îmbunătăţirea vieţii românilor'.

'Pentru prima oară de la aderarea la Uniunea Europeană, România deţine de astăzi (marţi - n.r.) preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ţara noastră face parte din trio-ul de preşedinţii rotative ale Consiliului UE, alături de Finlanda şi Croaţia', a scris Corina Creţu pe Facebook.

'Acest mandat de şase luni are loc într-un moment plin de provocări, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru ca România să folosească toate oportunităţile pentru a avansa în negocierea dosarelor prioritare, inclusiv în ceea ce priveşte politica de coeziune pentru perioada 2021-2027', a adăugat ea.

'Coeziunea, o valoare comună europeană'

'În calitate de comisar european pentru politică regională, mă bucur să constat că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru preşedinţia română, care de altfel se va desfăşura sub motto-ul 'Coeziunea, o valoare comună europeană, a mai scris Corinţa Creţu, adăugând că 'acest lucru demonstrează impactul clar pe care această politică a solidarităţii l-a avut în ultimii ani în România, contribuind esenţial la îmbunătăţirea vieţii românilor'.

'Ca şi până acum, atât eu personal, cât şi Comisia Europeană, suntem gata să sprijinim cu tot ce putem autorităţile române pentru a avea o preşedinţie de succes, care să contribuie la consolidarea proiectului european şi la creionarea unui viitor mai bun al Uniunii Europene', a adăugat ea, încheindu-şi mesajul urând 'mult succes' României.

Între 1 ianuarie şi 30 iunie, România îşi va exercita pentru prima dată preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene pe fundalul unei agende europene marcate de evoluţii politice şi dosare cu impact decisiv asupra viitorului blocului comunitar, între care retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, negocierea viitorului buget european sau alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Badea, Pătraru, Banciu, confruntarea anului. Cine a câștigat

 

VEZI ȘI: EXCLUSIV TOP 2018. MARELE eveniment politic al anului. Românii au decis


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel