Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, la bilanţ. Viorica Dăncilă: Asta se află dincolo de cifre

Florin Răvdan / 16 iul 2019 / 21:38

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat şi ce se află dincolo de cifrele foarte bune ale României, la finalul preşedinţiei rotative a Consiliului UE, într-un interviu acordat la finalul discursului din plenul PE, de la Strasbourg. 

"Dincolo de aceste cifre sunt cetăţenii europeni care au beneficiat şi vor beneficia de toate aceste măsuri la nivel european. Dincolo de cifre este munca susţinută a guvernului României, a reprezentanţilor ROmâniei la Bruxelles, a experţilor. Înseamnă găsirea consensului pentru dosarele legislative, să discuţi cu fiecare reprezentant al statului membru, să găseşti soluţiile potrivite când mergi în dialog cu Comisia Europeană şi Parlamentul European. Toate aceste lucruri au fost realizate în timpul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Am intrat pregătiţi, am avut deja dosarele pe fiecare domeniu în parte, am văzut cum evoluează ele pe timpul preşedinţiei Bulgariei şi am susţinut din umbră preşedinţia pe timpul preşedinţiei Austriei. Am putut, astfel, să intrăm repede în pâine, pentru că eram conştienţi că alegerile europarlamentare ne vor forţa ca toate deciziile să le luăm în prima jumătate a mandatului. Dacă alte ţări au avut şase luni la dispoziţie, noi am avut doar trei", a declarat Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Antena 3.