EXCLUSIV  Preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Dăncilă: Iohannis nu a colaborat, dar dă impresia că i se datorează

Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis

Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene a fost afectată de lipsa de încredere arătată de preşedintele Klaus Iohannis, a declarat Viorica Dăncilă în studioul DCNews. 

"Domnul preşedinte ştia de la început stadiul pregătirii pentru preluarea preşedinţiei. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte înainte, i-am explicat că suntem pregătiţi, că ştim ce dosare vor fi finalizate şi că vom prelua din mers, că ştiu cum funcţionează instituţiile europene, dar totuşi a ieşit cu acele afirmaţii care efectiv au adus un prejudiciu de imagine şi cred că nu a fost corect. Am văzut că domnul preşedinte a fost mulţumit de felicitările pe care le-a primit, dar în acelaşi timp dânsul nu a cooperat cu Guvernul României pe durata preşedinţiei României.

Domnul preşedinte a vorbit despre rezultatele preşedinţiei ca şi cum dânsul ar fi contribuit la aceste rezultate, dar este important că din acest examen, România a ieşit întărită şi că are susţinerea şi admiraţia statelor membre. Preşedintele nu a avut multe implicaţii, dar acum dă senzaţia că rezultatele bune i se datorează, ceea ce nu mi se pare corect", a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel