Președintele Ucrainei, apel disperat către Papa Francisc: "Să ne ajute"

Papa Francisc
Papa Francisc

 Volodimir Zelenski i-a cerut, sâmbătă, Papei Francisc să ajute la eliberarea prizonierilor de război ucraineni din regiunea Donbas, Crimeea și Rusia, informează Administrația Prezidențială din Ucraina, într-un comunicat de presă.

Președintele Ucrainei și prima doamnă Olena Zelenska au fost primiți, sâmbătă la Vatican, în audiență de către Suveranul Pontif, Sanctitatea sa Papa Francisc.

Volodimir Zelenski a subliniat rolul important pe care îl poate avea Sanctitatea Sa în aducerea păcii pe teritoriul ucrainean.

„Principala temă pe care am abordat-o a fost pacea. Suveranul Pontif m-a numit «președintele păcii» - aceasta este imaginea mea în Europa acum”, a precizat Zelenski după audiență, potrivit sursei citate.

Potrivit președintelui Ucrainei este important că întâlnirea cu Papa Francisc a venit la două luni de la summitul de la Paris și înaintea întrunirii programate la Berlin.

„L-am rugat pe Papa Francisc să ne ajute în eliberarea ucrainenilor capturați la Donbas, Crimeea și Rusia”, a completat Zelenski.

Ce a mai discutat Zelenski cu papa Francisc

Șeful de stat ucrainean și Sanctitatea Sa au mai discutat despre inițiativele umanitare de ajutorare a copiilor și protejare a mediului, conform comunicatului de presă.

„Sunt extrem de recunoscător Sanctității Sale pentru inițiativa comună care a ajutat 900.000 de ucraineni care au suferit în Donbas”, a completat Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a subliniat că bisericile din Ucraina joacă un rol foarte important în răspândirea adevărului și în dezvoltarea societății. Președintele i-a mai transmis Sanctității Sale Papa Francisc că este invitat în Ucraina și că s-ar bucura foarte mult să beneficieze de susținerea și încrederea acestuia.

„L-am invitat pe Papa Francisc în Ucraina. Sunt sigur că va veni în țara noastră, nu doar în capitală. I-am transmis că pentru a înțelege cu adevărat ce se întâmplă în est este necesar să viziteze zona”, a conchis Zelenski, conform sursei menționate de Mediafax. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel