Preşedintele Turciei acuză UEFA de ''atitudine discriminatorie''

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat joi Uniunea europeană de fotbal (UEFA) că a adoptat "o atitudine discriminatorie" împotriva ţării sale, pentru că a deschis o anchetă disciplinară după saluturile militare făcute de jucătorii turci în timpul meciurilor, în plină ofensivă turcă în nordul Siriei, informează AFP.

"Sportivii care reprezintă ţara noastră în străinătate sunt victimele unei campanii de linşaj de la începutul operaţiunii", a declarat Erdogan în cursul unei conferinţe de presă la Anakara.

"Respingem atitudinea discriminatorie, injustă şi politică faţă de echipa noastră naţională şi faţă de cluburilor noastre", a adăugat liderul turc.

UEFA a anunţat, pe 15 octombrie, deschiderea unei anchete disciplinare la adresa Turciei, vizând o potenţială "provocare politică" în urma saluturilor militare efectuate de internaţionalii săi în timpul partidelor cu Albania şi Franţa din preliminariile EURO 2020.

Jucătorii naţionalei Turciei au efectuat un salut militar după ce au egalat în meciul cu Franţa, pe 14 octombrie la Paris, în semn de susţinere faţă de militarii care participau la ofensiva Ankarei împotriva forţelor kurde din nordul Siriei.

Gestul a provocat indignare în Franţa, unde mai mulţi responsabili politici au cerut anularea meciului după un prim salut militar efectuat de jucătorii turci în cursul partide împotriva Albaniei, disputată cu câteva zile mai înainte.

Presa proguvernamentală turcă a luat o derizoriu această polemică, publicând fotografii în care apare atacantul francez Antoine Griezmann adresându-i un salut militar lui Emmanuel Macron, în momentul în care preşedintele Franţei a acordat Legiunea de onoare naţionalei "cocoşului galic" în luna iunie, dar şi după finala Cupei Mondiale 2018 din Rusia.

"Atunci când unul dintre sportivii lui Macron face acest gest în faţa lui, nu îi impuneţi nicio sancţiune", s-a indignat Erogan joi, apărând dreptul sportivilor turci "de a-i saluta pe soldaţii noştri după o victorie".
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel