Preşedintele Tunisiei, Beji Caid Essebsi, spitalizat din cauza unei 'puternice stări de rău'

Preşedintele tunisian Beji Caid Essebsi, 92 de ani, a fost spitalizat joi după ce a acuzat 'o puternică stare de rău', a anunţat Preşedinţia tunisiană, informează AFP şi Reuters. 

Essebsi, 'victima unei puternice stări de rău a fost transferat la spitalul militar din Tunis', a notat Preşedinţia pe pagina sa de Facebook, în condiţiile în care două atentate sinucigaşe au avut loc joi în capitala tunisiană, ucigând un poliţist şi rănind cel puţin opt persoane, potrivit autorităţilor. Aceste atentate fac să planeze din nou spectrul violenţei deasupra Tunisiei, în deschiderea sezonului turistic şi cu câteva luni înainte de alegeri. Tunisia se confruntă cu grupuri militante care operează în zone izolate din apropierea frontierei cu Algeria după revolta care a dus la înlăturarea dictatorului Zine Abidine Ben Ali în 2011.

Securitatea s-a ameliorat în Tunisia după ce autorităţile au impus stare de urgenţă în noiembrie 2015, după două atacuri sângeroase - unul la un muzeu din Tunis şi altul pe o plajă din Sousse. Un al treilea atac a vizat gărzile prezidenţiale din capitală şi s-a soldat cu 12 morţi. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat responsabilitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel