Președintele PNL Sector 1 a dat buzna peste Daniel Tudorache: Cere amendarea cetățenilor, conform legii PNL

D.C. / 08 aug 2019 / 14:32

Președintele PNL Sector 1 a dat buzna astăzi în Primăria Sectorului 1. 

Cu doi consilieri liberali în spate, președintele PNL Sector 1 și-a luat noul rol în serios și a certat primarul Sectorului 1 că nu ia măsuri pentru a împiedica răspândirea ambroziei.

A scos asul din mânecă: o lege adoptată de Parlament, la inițiativa PNL. Doar că asul nu e mereu câștigător. 

Legea 62/2018, inițiată de PNL, privind combaterea ambroziei, prevede amendarea cetățenilor pe ale căror terenuri crește buruiana nocivă. Legea în sine nu oferă autorităților pârghii reale pentru a opri răspândirea ambroziei. Primăriile inventariază, potrivit legii, terenurile pe care există ambrozie, somează proprietarii să ia măsuri și îi amendează pe cei care nu se conformează. Primăria Sectorului 1 a pus deja în aplicare legea, dar ambrozia nu dispare prin somații și amenzi, care pot fi plătite sau, de cele mai multe ori, nu.

Amenzile sunt cuprinse între 750 de lei și 5.000 de lei pentru persoanele fizice sau între 5.000 și 20.000 de lei pentru cele juridice.

În loc să dea buzna prin primării, noul lider al PNL Sector 1 ar fi putut discuta cu cei doi consilieri care l-au însoțit și să inițieze un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să corecteze legea PNL. 

Vezi aici legea