Președintele peruan vrea să dizolve Parlamentul

Președintele Peru - Martin Vizcarra
Președintele Peru - Martin Vizcarra

Preşedintele peruan Martin Vizcarra a ameninţat miercuri că va dizolva Congresul (parlamentul) ţării, dominat de opoziţie, dacă acesta nu sprijină reformele anticorupţie propuse de şeful statului, informează dpa.

Majoritatea parlamentară a întors, încă o dată, spatele cetăţenilor şi cauzează pagube pentru Peru, a spus Vizcarra într-o intervenţie transmisă de postul public de televiziune peruan.

Măsurile avute în vedere vizează, printre altele, o reformă a sistemului imunităţii parlamentare şi prevenirea deţinerii unor funcţii publice de către persoane condamnate penal.

În luna septembrie, Martin Vizcarra a obţinut sprijinul iniţial al parlamentului pentru pachetul său de reforme anticorupţie.

Şeful statului a propus reformele anul trecut ca răspuns la dezvăluirile privind corupţia masivă din justiţie. Măsurile respective au fost susţinute de o amplă majoritate a alegătorilor peruani într-un referendum organizat în luna decembrie.

Vizcarra i-a succedat lui Pablo Kuczynski în martie 2018 după ce acesta a demisionat în urma acuzaţiilor de corupţie chiar înaintea unui vot privind începerea procedurii de destituire, pe care era de aşteptat să-l piardă. Kuczynski a respins toate acuzaţiile.

Vezi și: Tragedie pe Dunăre: Un vas cu 30 de pasageri s-a scufundat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel