Preşedintele Partidului Laburist din Noua Zeelandă, Nigel Haworth, a demisionat din cauza modului în care a gestionat acuzaţii de atac sexual

Preşedintele Partidului Laburist din Noua Zeelandă, din care face parte şi prim-ministrul Jacinda Ardern, a demisionat miercuri din cauza modului în care formaţiunea a gestionat un presupus caz de atac sexual din partea unui membru al partidului asupra unei tinere voluntare în 2018, transmite dpa.

Jacinda Ardern a acceptat demisia preşedintelui Partidului Laburist, Nigel Haworth. 'În ultimele 48 de ore, am citit rapoarte incredibil de tulburătoare despre un presupus asalt sexual implicând membri ai Partidului Laburist', a declarat şefa guvernului, într-un comunicat. Luni, Jacinda Ardern a declarat că a aflat din presă despre declaraţiile unei tinere voluntare de 19 ani că a fost atacată sexual în locuinţa unui membru al conducerii laburiste în timpul unei întruniri pentru discutarea unor probleme de partid, la începutul lui 2018. Site-ul local de ştiri The Spinoff a publicat un articol ce conţinea o descriere amănunţită a unui presupus asalt sexual şi acuzaţii că Nigel Haworth nu a luată măsuri, deşi acuzaţiile îi fuseseră aduse la cunoştinţă.

Comisia de anchetă a partidului a analizat mai multe plângeri oficiale care îl vizau pe bărbat, dar a decis în luna iulie că nu se impunea nicio acţiune disciplinară. Nigel Haworth a insistat că nici el şi nici comisia nu fuseseră informaţi despre plângerile de atac sexual, dar e-mail-uri scurse către presă au părut să-l contrazică. 'Am discutat corespondenţa cu preşedintele Partidului Laburist în această dimineaţă. În timp ce el îşi menţine declaraţiile făcute pe acest subiect, eu cred că au fost făcute greşeli', a precizat Jacinda Ardern în acelaşi comunicat. Ea le-a prezentat scuze reclamantelor şi a promis o anchetă judiciară cu privire la modul în care partidul său a răspuns acuzaţiilor de asalt şi comportament sexual nepotrivit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel