UPDATE - Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, externat din spitalul unde fusese internat din cauza unei pneumonii

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, internat în spital cu pneumonie
Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, internat în spital cu pneumonie

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a fost externat din spital, unde fusese internat din cauza unei pneumonii.

UPDATE:

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a fost externat din spitalul din Strasbourg unde fusese internat pe 15 septembrie din cauza unei pneumonii, a anunţat el miercuri pe Twitter, relatează  Agerpres, citând AFP.

"Mă simt mai bine şi ieri medicii de la Spitalul civil din Strasbourg mi-au permis să revin în Italia pentru a continua tratamentul pentru pneumonie", a adăugat el, mulţumind echipei medicale a instituţiei şi tuturor celor care i-au adresat urări de însănătoşire.

Italianul de 65 de ani din grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor a trebuit să renunţe pe 15 septembrie la a prezida sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg şi nu a putut asista la discursul anual privind starea Uniunii rostit de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Fost jurnalist şi prezentator de jurnale televizate în Italia, David Sassoli a fost ales pentru prima dată eurodeputat în 2009, din partea unei formaţiuni de centru-stânga. În 2019, el i-a urmat în fruntea Parlamentului European unui alt italian, Antonio Tajani, un apropiat al lui Silvio Berlusconi din cadrul Partidului Popular European (PPE), pentru un mandat de doi ani şi jumătate.

Alegerea noului preşedinte al Parlamentului European trebuie să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor. Liderul grupului PPE, germanul Manfred Weber, a renunţat la candidatură, dar cere în continuare preşedinţia PE pentru familia sa politică, în numele unui acord încheiat între grupurile din legislativul comunitar.

Știrea inițială:

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, este internat în spital din cauza unei pneumonii, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, relatează agenţiile AFP şi DPA.

David Sassoli a fost internat la Spitalul Civil din Strasbourg miercuri, 15 septembrie, potrivit unei declaraţii transmise de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo. În urma examenelor medicale necesare a fost diagnosticat cu pneumonie şi pus imediat sub tratament. Starea sa este bună, se mai menţionează în declaraţie, transmite Agerpres.

Testul pentru COVID-19, negativ



Purtătorul de cuvânt mai precizează că Sassoli a fost testat pentru COVID-19, iar rezultatul testelor a fost negativ. El nu a prezidat miercuri sesiunea plenară a Parlamentului European şi nu a asistat la discursul privind starea Uniunii susţinut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sassoli, un politician socialist italian în vârstă de 65 de ani, a devenit preşedinte al legislativului european în 2019, în urma negocierilor de împărţire a funcţiilor europene după alegerile europarlamentare. Conform înţelegerii făcute atunci între grupurile politice europene, el ar urma să părăsească în ianuarie anul viitor acest post dorit şi de popularii europeni (PPE).

Ursula von der Leyen vine în România pe 27 septembrie

Președintele Comisie Europene, Ursula von der Leyen, vine în România pe 27 septembrie, semn că PNRR a fost aprobat, a spus, vineri seară, premierul Florin Cîțu. Vizita are loc la exact două zile după congresul PNL, în care va fi ales președintele partidului între Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ursula von der Leyen vine pe 27 septembrie în România, pentru că până în 25 septembrie este în Statele Unite, a adăugat premierul, negând orice alte zvonuri de pe piață, potrivit cărora președinta Comisiei Europene vine după 25 pentru că este data congresului PNL.

Anterior, eurodeputatul Gheorghe Falcă anunța că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență și de aceea vine și în România. Falcă spunea că banii din PNRR nu sunt în pericol din cauza crizei politice de la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel