Preşedintele nu promulgă Legea Pensiilor - VIDEO

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu va promulga Legea pensiilor, ci va retrimite acest act la Parlament, cu recomandarea de a scădea vârsta de pensionare a femeilor de la 65 de ani, la 63 de ani.

„Sunt un adept al egalităţii de drepturi, dar şi de obligaţii între femei şi bărbaţi (...) Dar femeile sunt dezavantajate de forma actuală a Legii pensiilor. Femeile fac o muncă dublă în România“, a declarat, joi, preşedintele Băsescu, referindu-se la faptul că femeile, în afară de serviciu, mai trebuie să se ocupe şi de trburile casnice. „Propun Parlamentului să analizeze scăderea vârstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani“, a precizat Băsescu.

Un alt argument invocat de Băsescu a fost că noua lege creşte vârsta de pensionare pentru bărbaţi cu 3 ani, de la 62 la 65 de ani, în timp ce pentru femei cu 7 ani, de la 58 la 65 de ani.

"Am hotărât să retrimit Parlamentului Legea pensiilor, considerând oportună modificarea articolului 53, alineat 1, al legii, în sensul stabilirii vârstei standard de pensionare pentru femei la 63 de ani. Deci, propun Parlamentului să analizeze posibilitatea de a reduce vârsta de pensionare pentru femei de la 65 la 63 de ani (...) Cred că toate acestea îndreptăţesc o analiză de oportunitate a propunerii pe care o fac Parlamentului. În acest sens, am şi semnat adresa către preşedinţii celor două Camere şi sper să fie de acord cu o reexaminare rapidă a articolului 53, alineat 1", a precizat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel