Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire cu regele Philippe, la Palatul Regal din Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, la Palatul Regal din Bruxelles, de regele Philippe.

Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu Majestatea Sa, va semna în Cartea de aur a Casei Regale şi va participa la un dejun de lucru oferit de familia regală belgiană. Ulterior, preşedintele Iohannis va deschide, alături de regele Philippe, Festivalul Internaţional de Artă Europalia, la Palatul de Arte Frumoase Bozar, eveniment în cadrul căruia România este ţară invitată de onoare.

Şeful statului va vizita, împreună cu familia regală a Belgiei, expoziţia "Brâncuşi. Sublimarea formei" - cea mai importantă expoziţie dedicată sculptorului român organizată în ultimele decenii şi principalul eveniment din cadrul festivalului - şi va participa la concertul intitulat "Rapsodia română", susţinut de ansamblul SoNoRo.

Europalia România 

Europalia România se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României şi al regelui şi reginei belgienilor. Festivalul, organizat în perioada 2 octombrie 2019 - 2 februarie 2020, cuprinde evenimente din sfera artelor vizuale, artelor spectacolului, muzică, film, literatură, educaţie culturală, care vor avea loc atât în Belgia, cât şi în Franţa, Olanda, Germania, Luxemburg şi Marea Britanie.

Europalia este unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din lume, ediţia din acest an marcând al 50-lea an de existenţă. România a mai participat la ediţia din 2007. Vizita la Bruxelles a preşedintelui Iohannis are loc la invitaţia regelui Philippe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel