Preşedintele Klaus Iohannis a decorat cele şase universităţi publice din Cluj-Napoca

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, luni, cele şase universităţi publice din Cluj-Napoca, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de învăţământ superior derulat sub egida românească pe teritoriul transilvan.

"Având deja tradiţii universitare înrădăcinate, Clujul a fost o alegere firească pentru a găzdui o pepinieră pentru cultură, ştiinţă şi dezvoltare economică. Ceea ce s-a realizat la Cluj în ultimii o sută de ani reprezintă una dintre poveştile de succes ale poporului român. Vorbim despre unul dintre cele mai dinamice sectoare de cercetare din România. Vorbim, de asemenea, despre mii de absolvenţi care îşi folosesc cunoştinţele în folosul economiei, al vieţii culturale şi, în general, al societăţii româneşti. Universităţile clujene au fost şi sunt un liant pentru România. Aici vin studenţi din toată ţara, dar şi români din afara graniţelor. Aici studiază mii de tineri din alte ţări, care devin ulterior ambasadori ai culturii şi educaţiei româneşti în ţările de origine. Şi, în ultimii ani, universităţile de aici au demonstrat că pot fi un catalizator al dezvoltării şi normalizării, transformând Clujul într-un oraş remarcabil prin dinamismul său", a declarat Iohannis.

Preşedintele a arătat că viitorul deceniu este unul al cooperării europene în învăţământul superior.

"Următorul deceniu se va petrece sub marca unei intensificări a cooperării europene în domeniul învăţământului superior. Se deschid noi porţi pentru universităţile din România, care au ocazia să contribuie la proiecte de cercetare, schimburi academice şi programe de formare transfrontaliere. Sunt convins că dumneavoastră sunteţi într-o poziţie privilegiată pentru a profita de aceste oportunităţi, lucru care va contribui la transformarea României într-un generator de cunoaştere, o ţară care construieşte în mod activ o lume mai bună. De asemenea, prin atragerea de talent din ţară şi de peste hotare, universităţile clujene vor continua să ducă mai departe povestea unui Cluj în ascensiune", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a înmânat distincţiile reprezentanţilor Universităţii "Babeş-Bolyai", Universităţii Tehnice, Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universităţii de Arte şi Design şi Academiei de Muzică "Gheorghe Dima". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel