Urmărește emisiunea live


Preşedintele IRES: Ştiam din experienţă că IOHANNIS va câştiga. Când l-a egalat pe Ponta

Preşedintele institutului de sondare a opiniei publice IRES, Vasile Dâncu, a declarat că Iohannis l-a egalat şi l-a întrecut pe Ponta la voturi abia după ora 18.00.

De dimineaţă, când am văzut că diferenţa dintre Ponta şi Iohannis era de 18 procente, am ştiut din experienţă că Iohannis o să câştige. Momentul în care Iohannis l-a ajuns din urmă pe Ponta a fost între 18 şi 19. Aveam rezerva votului din afara României şi ştiam că vor mări distanţa. Votul a fost strâns în ţară, dar numai după ora 19 s-a produs trecerea candidatului Iohannis în faţă pe voturile din România, a declarat Dâncu potrivit Yahoo.

Citește și: Vasile Dâncu: 95%, Klaus Iohannis este noul președinte al României 

Sociologul susţine că mulţi votanţi s-au hotărât chiar în ziua scrutinului. Vreo 50 şi ceva la sută din electorat s-a hotărât între cele două tururi şi în ziua votului, asta înseamnă o revoltă la urne, un sentiment de frustrare al românilor pentru că nu puteau să-şi exercite un drept. Între turul I şi turul II, Iohannis a adunat peste 3 milioane de voturi. În ultimii 25 de ani nu s-a întâmplat ca un candidat să îşi dubleze numărul de voturi între cele două tururi, a declarat Dâncu.

O altă premieră este prezenţa tinerilor la vot, cea mai mare de după 1989. 58% dintre tineri au votat, este cel mai mare procent înregistrat vreodată. Am avut un procent excepţional, a precizat Dâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel