Președintele Iohannis, de acord cu Guvernul. Radu Tudor: S-a întâmplat minunea!

Darius Muresan / 10 feb 2019 / 11:09
Dăncilă - Iohannis
Dăncilă - Iohannis

Jurnalistul Radu Tudor salută poziția comună a președintelui Klaus Iohannis și a Guvernului României, pe un subiect sensibil de politică externă: criza din Venezuela.

România, într-o poziție comună a Administrației Prezidențiale și a Guvernului, l-a recunoscut ca președinte al Venezuelei pe Juan Guaido, opozantul lui Nicolas Maduro. Jurnalistul Radu Tudor consideră că acest lucru este „un fapt rarisim, dar binevenit”. 

„S-a întâmplat minunea: Președintele Iohannis, de acord cu Guvernul!”. „Un comunicat al Administrației Prezidențiale ne dezvăluie un fapt rarisim, dar binevenit: pe un subiect sensibil de politica externă, Klaus Iohannis este de acord cu Guvernul și aprobă un Memorandul al Ministerului Afacerilor Externe”, a transmis Radu Tudor pe blogul personal.

Amintim că România s-a alăturat SUA, dar și mai multor state UE care au decis să-l recunoască pe Juan Guaido. Decizia Președintelui României a fost luată în urma analizării atente a situației, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic și juridic, și în contextul în care majoritatea statelor membre UE și o serie de aliați și parteneri importanți ai țării noastre din spațiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea Președintelui interimar Juan Guaidó, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.