Preşedintele Indoneziei cere întărirea măsurilor de securitate după atacul asupra ministrului securităţii

Preşedintele indonezian Joko Widodo a ordonat vineri o întărire a măsurilor de securitate, după ce doi atacatori având legături cu Statul Islamic (SI) l-au rănit pe ministrul securităţii, Wiranto, în continuare spitalizat, informează AFP.

Poliţia indoneziană era în căutarea altor suspecţi la o zi după tentativa de asasinare a fostului general de 72 de ani, unul dintre oamenii puternici ai Indoneziei.

Ministrul a primit lovituri de cuţit în abdomen în timp ce cobora din maşina sa în Pandegland, în vestul insulei Java, unde efectua o vizită oficială.

"Existau deja măsuri de precauţie, însă ele vor trebui întărite după ceea ce s-a întâmplat (la Wiranto), pentru ca aceasta să nu se mai repete", a declarat preşedintele indonezian.

Un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 21 de ani, un cuplu căsătorit potrivit mass-media locale, au fost arestaţi după atac şi identificaţi de serviciile de informaţii indoneziene drept membri ai organizaţiei Jamaah Ansharut Daulah (JAD), legată de gruparea SI.

Joko Widodo le-a cerut responsabililor poliţiei şi serviciilor de informaţii la nivel naţional să-i caute pe toţi suspecţii ce au legături cu JAD, care a comis deja mai multe atacuri, printre care, anul trecut, explozii sinucigaşe împotriva unor biserici în Surabaya, al doilea cel mai mare oraş din Indonezia.

Actualul atac a survenit la o săptămână după ceremonia de învestire a preşedintelui indonezian reales în aprilie pentru un al doilea mandat în fruntea celei mai mari ţări musulmane din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel