Preşedintele CSM, mesaj. Marcu: Au fost obligaţi să transforme..

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Marcu, a declarat, vineri, în deschiderea unei conferinţe desfăşurate la Sala Unirii din Alba Iulia, că perioada actuală este una "complicată", cu "tot felul de probleme", aceasta transmiţând din partea instituţiei pe care o conduce un mesaj de unitate.

"Traversăm o perioadă complicată, o perioadă în care ne-am confruntat şi ne confruntăm cu tot felul de probleme. Mesajul pe care ar dori să-l transmită Consiliul Superior al Magistraturii, prin mijlocirea acestui eveniment, este un mesaj de unitate, este un mesaj care porneşte de la ideea, greu de contrazis, că sunt mai multe lucruri care ne apropie, care ne unesc decât lucruri care ne dezbină şi, nu în ultimul rând, de la ideea că nu trebuie să fim nişte epigonii ai glorioşilor noştri înaintaşi. Trebuie să încercăm să ne ridicăm la înălţimea vremurilor pe care le trăim", a afirmat preşedintele CSM.

Simona Marcu a subliniat că nici în urmă cu 100 de ani nu a fost uşor.

"Marea Unire nu s-a întâmplat dintr-odată şi nu a fost un demers facil. Parcurgând mai multe documente şi mărturii din acea epocă am realizat cât de important a fost efortul juriştilor vremii, juriştilor de acum 100 de ani care au avut o misiune aproape la fel de complicată cu aceea a oamenilor politici de acum 100 de ani, pentru că ei au fost obligaţi să transforme în realitate juridică Marea Unire", a mai spus şefa CSM.

La conferinţa "Centenarul Marii Uniri - o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europeană" sunt prezenţi, de asemenea, o serie de reprezentanţi ai sistemului judiciar din România. Este prezent procurorul general, Augustin Lazăr. Lipsesc de la eveniment ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea. Deschiderea lucrărilor conferinţei a debutat cu Imnul României, interpretat la nai de către Gheorghe Zamfir.

Conferinţa este structurată în patru sesiuni, respectiv "Centenarul Marii Uniri - un secol de unitate", "O justiţie modernă şi independentă", "Magistratura - profesie şi vocaţie", respectiv "Rolul profesiilor juridice, de la unitate naţională la diversitate europeană".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel