Președintele CMMB, despre sistemul de sănătate din România: Îmi prezint scuze față de pacienți și opinia publică

Profesorul Universitar Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), a transmis un mesaj referitor la reconstrucția relației de încredere dintre medic și pacient, în sistemul de sănătate românesc.

"Îmi prezint scuze față de pacienți și opinia publică"

"Medicul este și trebuie să reprezinte un stâlp al societății, un reper de încredere, onestitate și corectitudine. De altfel aceste valori trebuie să definească și relația dintre medic și pacientul său, pentru că nu trebuie să uităm că un sistem medical înseamnă deopotrivă și medici și pacienți. Această relație trebuie să se bazeze pe respect reciproc. Avem medici responsabili, oameni dedicați profesiei medicale, care își fac datoria cu implicare, competență și corectitudine. Îmi exprim speranța că, împreună cu dumneavoastră - corpul medical - vom putea dezvolta și consolida încrederea care trebuie să stea la baza relației cu pacienții noștri.

Îmi pare rău și, în calitate de presedinte al CMMB, îmi prezint scuze față de pacienți și opinia publică în general, pentru situațiile în care anumiți medici au greșit sau nu au avut un comportament adecvat. Cu transparență și responsabilitate putem să schimbăm anumite lucruri care nu merg astăzi bine. Nu trebuie însă să generalizăm această situație. Avem medici profesioniști, dedicați profesiei medicale, medici corecți și responsabili", a transmis Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

"Mesajul meu se îndreaptă și către tinerii medici"

"România are nevoie de medici, medicii au nevoie de încrederea pacienților, a societății în general și doar împreună medici și pacienți putem să reconstruim și consolida încrederea, bineînțeles cu practicarea unui act medical corect, cu respectarea protocoalelor și a procedurilor aplicabile. Nu trebuie însă să uităm că medicul profesează, iar pacientul este tratat într-un concept ce se numește sistem medical, iar de foarte multe ori lucrurile depind de infrastructură, dotare și nu doar de medic.

România are nevoie de medici bine pregătiți. Mesajul meu se îndreaptă și către tinerii medici. În 2019, am avut cel mai mare număr de tineri care au intrat în examenul de rezidențiat - am fost acolo în timpul examenului, i-am văzut - și sper ca această importantă resursă umană să aleagă să rămână în țară sau să se întoarcă aici după stagii de perfecționare în străinătate. Iar sistemul de sănătate să le ofere condiții de lucru moderne și un mediu de lucru profesionist", a mai transmis președintele CMMB.

"Vă asigur de toată susținerea"

"La începutul anului 2020 doresc să transmit un mesaj de considerație pentru toți profesioniștii din sistemul de Sănătate, cu precădere către membrii Colegiului Medicilor din Municipiul București , care reprezintă cel mai mare număr de medici înscriși într-un colegiu teritorial. Ca președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, vă asigur de toată susținerea în practicarea unui act medical de calitate, bineînțeles cu resursele și în conformitate cu statutul colegiului și sper că, împreună cu dumneavoastră, vom dezvolta valorile ce trebuie să reprezinte fundamentul relației cu pacienții noștri", a mai spus Prof. Universitar Dr. Cătălina Poiană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel