Președintele CCR îi răspunde lui Orban: INADMISIBIL! Să se uite AICI

CCR
CCR

Președintele CCR i-a dat replica premierului Ludovic Orban.

„Sunt inadmisibile asemenea afirmații! Nu vreau să folosesc alte calificative, ca să repet ideile dumnealui”, a spus președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, în contextul apelului premierului Ludovic Orban de a nu se ține cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea instituirii izolării și carantinei.

„Îl rog să vadă... sunt multe din recomandările Comisiei de la Veneția... cum trebuie luate asemenea măsuri: doar într-un cadru constituțional și cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. Îl rog să se uite prin deciziile cele mai vestite Curți Constituționale din Europa”, a spus, joi seară, președintele CCR, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea.

„Eu aproape că nu pot concepe cum un prim-ministru, care e responsabil de tot ceea ce se întâmplă în țară, să spună așa ceva. Este inadmisibil, repet, ca un prim-ministru să îndemne populația să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Nu a citit textele din Constituție care spun că acestea sunt obligatorii?!”, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel