Președinte de Consiliu Județean, eliberat din penitenciar

Fostul prețedinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost eliberat în această după-amiază din penitenciarul Focșani. Acesta fusese încarcerat pentru fapte de corupție. Fostul politician a executat jumătate din pedeapsă. 

"Cristinel Bîgiu a fost liberat condiţionat marţi, în intervalul orar 16,00 - 16,30. Hotărârea instanţei prin care i s-a admis cererea de eliberare condiţionată este definitivă şi noi am pus-o în aplicare", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, comisar Georgeta Gură.

Deși instanța de judecată a pronunțat o pedeapsă de 5 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fostul președinte al Consiliului Județean Buzău a executat doar jumătate din pedeapsă, fiind eliberat astăzi după-amiază. 

Rămâne sub supraveghere judiciară

Chiar și așa, Cristinel Bîgiu va rămâne sub supraveghere până la data expirării pedepsei, respectiv până la 20 septembrie 2021.

"Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Bîgiu Marian Cristinel în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani, din pedeapsa de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 18/2018, pronunţată de Tribunalul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunii luare de mită (...) Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei - 20.09.2021- constituie termen de supraveghere pentru condamnat", se precizează în sentinţa Judecătoriei Focşani, pronunţată pe 6 februarie.

Cristinel Bîgiu, fost prefect, senator şi fost preşedinte al CJ Buzău. Bîgiu a mai fost judecat în alte două dosare instrumentate de DNA, vizând infracţiunea de luare de mită.

Vezi și: 

Dan Tănasă, scandal cu Leoreanu (PNL) pe poza lui Iohannis: Și eu pot să ridic vocea!

Isărescu, tras la răspundere de Năstase în Parlament: "Ne face favoarea asta"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel