Presa din Ungaria a publicat lista „mercenarilor lui SOROS”

Activiștii drepturilor omului, militanții anti-corupție și anumiți jurnaliști se numără printre cei despre care presa favorabilă lui Viktor Orban pretinde că lucrează în slujba lui George Soros.

În cea mai recentă ediție a săptămânalului Figyelo din Ungaria a fost publicată o listă cu circa 200 de nume despre care autorii scriu că ar face parte dintr-o „rețea misterioasă” având legături cu miliardarul american de origine maghiară George Soros.

În consonanță cu Viktor Orban

Publicarea acestei liste survine la nici o săptămână după victoria confortabilă a premierului în funcție, Viktor Orban, și a partidului de guvernământ Fidesz în alegerile legislative din Ungaria. Luna trecută, șeful executivului de la Budapesta declara că ar cunoaște numele a 2.000 de membri ai „armatei de mercenari a lui Soros”.

Soros, inamicul guvernului Fidesz

În ultimii ani, Viktor Orban și membrii de seamă ai partidului său l-au acuzat pe miliardarul filantrop George Soros că ar încerca să răstoarne guvernul ales în mod democratic pentru a aduce pe teritoriul Ungariei mii de imigranți ilegali din Orientul Mijlociu și Asia. Criticii lui Orban spun că limbajul folosit împotriva lui Soros, care este evreu, ar conține elemente de retorică antisemită.

Legea „Opriți-l pe Soros”

La scurt timp după realegerea lui Orban pentru al treilea mandat de prim-ministru, un purtător de cuvânt al Fidesz a afirmat că un proiect de lege intitulat „Opriți-l pe Soros” ar putea fi înaintat și dezbătut în Parlament în luna mai. Odată intrată în vigoare, legea ar permite guvernului să interzică ONG-urile care susțin migrația și ridică „riscuri de securitate națională”.

Persoanele vizate

Printre numele menționate ca fiind „mercenarii lui Soros” se numără activiști ai unor ONG-uri, reporteri de investigații, profesori universitari și oficiali ai Universității Central-Europene din Budapesta, fondată de Soros. O petiție umoristică a fost lansată de persoane care nu figurează pe listă, pentru ca numele lor să fie incluse printre cei acuzați că ar face jocurile lui George Soros.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel