Presa din Belgia critică Guvernul Dăncilă și ”mafioții” de la putere. Politolog, sensibil, cere măsuri ferme

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea

România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. Presa din Belgia critică România în acest context politic european și pune ștampila corupției pe țara noastră. 

Potrivit rtbf.be, ”O Românie coruptă preia președinția Consiliului UE”. 

Citându-l pe politologul ULB, Jean-Michel De Waele, sursa citată scrie că ”există motive serioase de îngrijorare” cu privire la preluarea președinției Consiliului UE de către România. El adaugă că ”este păcat că Europa se îngrijoarează atât de târziu”. 

România, concentrată pe corupție și salvarea corupților

Articolul pleacă de la afirmația lui Jean Claude Juncker cu privire la Guvernul României care nu ar fi înțeles în totalitate ce înseamnă să prezideze țările UE, punând la îndoială capacitatea țării noastre de a-și pune preocupările naționale pe plan secund. 

Politologul citat de presa belgiană susține că Guvernul Dăncilă ”se concentrează în totalitate pe corupție și încearcă să evite condamnarea unui număr de membri, acesta fiind singurul lucru de interes pentru Guvernul României.” El susține că astfel Juncker poate să se îndoiască cu privire la prioritățile Guvernului României. 

Sensibil la critici, cere măsuri ferme

Analistul mai afirmă că pe lângă corupție, România mai are probleme cu privire la gestionarea fondurilor europene. Totodată, politologul, când face referire la Liviu Dragnea, folosește și cuvântul ”sau alți mafioți de la putere”.  Jean-Michel De Waele afirmă și despre PSD că se află în stil mafiot în PE în Grupul Socialiștilor Europeni și spune că ”este timpul ca partidele politice belgiene, membrii organizațiilor majore sau partidele politice europene să ia măsuri ferme”. Politologul mai susține că este sensibil la criticile ce sunt aduse UE de către țări precum România, dar și Bulgaria, Polonia, Ungaria, în contextul în care UE ajută aceste țări să progreseze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel