Preotul Negoiță spune adevărul crunt despre cel mai roșu județ

Dr. Paul Iulius Negoiță a făcut o radiografie a celui mai roșu județ din România, Buzău, unde PSD a câștigat alegerile cu un scor zdrobitor.

"Intenția inițială era să scriu un mic text, aparent fantastic, în care, un auto­buz, plin cu pensionari plimbați gra­tu­it, circula prin Buzău. Circula de ani buni, iar pensionarii erau fericiți pentru că nu plăteau. Obsedați de ideea gra­tu­ită­ții transportului nu observau că lumea în ju­rul lor se atrofia. Copiii li se mutau în alte zări, vecinii mai tineri dispăreau, po­si­bilitățile lor erau din ce în ce mai mici...

În timp ce ei circulau, totul se scumpea: apa, gunoiul, impozitele. Și totuși... continuau de ani buni să creadă că sunt privilegiați, că ei chiar nu plătesc nimic pentru transportul public gratuit. Și au continuat să circule, până într-o zi când mașina s-a oprit... nu mai era com­bustibil. De ce? Pentru că tinerii au plecat și nimeni nu mai avea cine să asigure ve­ni­turi suficiente la bugetul local. Atunci, așa de târziu, au aflat adevărul. Au rea­li­zat că banii de combustibil erau de la co­piii lor, de la vecinii lor și nu de la primar. S-au trezit buimaci și și-au sunat cu dor copiii. I-au întrebat de ce au ple­cat... Răspunsul unanim: fiindcă voi l-ați vo­tat! L-ați votat și posibilitățile noastre de supraviețuire s-au anulat! Nu este proză fantastică, ci des­cri­erea cuminte a unei realități mult mai dure.

[citeste si]

Pare ciudat ceea ce spun?! Este o rea­litate! Buzăul e un oraș îmbătrânit. Un oraș în care minciuna, că un primar cum­se­cade dă transport gratuit pensionarilor, a ținut cu zecile de ani. De fapt tran­spor­tul îl ofereau cei ce plăteau impozite și ta­xe. În spatele acestui privilegiu totul s-a ru­inat. Buzăul a devenit un oraș obosit, fă­ră locuri de muncă, al doilea în topul șomajului din țară. Un oraș în care transa transportului gratuit a distrus enorm. Po­li­ti­cienii locali știau că acesta poate fi sin­gu­rul argument electoral. Restul nu i-a mai interesat. Con­se­cin­țe­le sunt de­za­stru­ase pe termen lung. Tinerii au plecat din lipsa perspectivelor. Fără in­fra­struc­tu­ră, fără economie, fără universitate, fără vii­tor, tineri și mai puțin tineri, au plecat.

Dacă această stare de cubanizare va con­ti­nua, nimic bun la orizont. Deja, de­po­pu­la­rea este un fenomen accentuat. Deunăzi, am ajuns în blocul 105. Am bătut din uşă în uşă. Nimeni. La etajul patru a des­chis, în fine, cineva. Stăpân peste bloc, lo­catarul de la ultimul etaj, asemenea unui geograf, a început să redea nume de ţări şi să le asocieze cu fiecare apar­ta­ment din bloc. Toţi vecinii au plecat! Ne­voia i-a împins. În aşa ritm de depopulare Buzăul tinde să devină blocul 105C", a scris Paul Iulius Negoiță.

Sursa: http://cronicadejoi.paulnegoita.ro/2017/02/blocul-105c.html.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel