Preoții se roagă să nu fie incidente la Summitul UE din 9 mai

Mai mulți preoți se roagă săptămâna aceasta să nu fie înregistrate incidente la Summitul Uniunii Europene din 9 mai de la Sibiu. 

Şapte preoţi de la tot atâtea culte diferite se roagă în această săptămână în biserica evanghelică, Sfântul Ioan, din municipiul Sibiu, pentru reuşita Preşedinţie României în Uniunea Europeană (UE), ca să nu fie incidente la Summitul din 9 mai din oraş şi să reuşească la alegerile europarlamentare acei politicieni "care caută unitatea şi binele", potrivit episcopului Bisericii Evanghelice C.A. din România, Reinhart Guib.

Numită "Săptămâna de veghe", rugăciunea ecumenică a început sâmbătă, 20 aprilie, când preoţi şi enoriaşi de la Biserica Ortodoxă au acceptat invitaţia de a se ruga alături de saşii evanghelici în biserica lor, cu hramul Sfântul Ioan, situată în centrul istoric al Sibiului.

Cei de la cultul penticostal s-au rugat luni, cel baptist, marţi, iar preotul greco-catolic a oficiat rugăciunea de miercuri. Preoţii şi credincioşii romano-catolici se vor ruga joi, în biserica Sfântul Ioan, iar vineri urmează cei de la Biserica Reformată. Evanghelicii vor încheia sâmbătă "Săptămâna de veghe" dedicată succesului politicienilor, cu rugăciuni pentru pace şi înţelegere.

Rugăciuni pentru evitarea incidentelor la Summitul UE

Episcopul Bisericii Evanghelice din România, Reinhart Guib, consideră că aceste rugăciuni ecumenice ajută ca să nu se înregistreze incidente la Summitul UE de la Sibiu şi la alegerile europarlamentare să fie votaţi acei politicieni care cred în valorile europene.

"Bisericii îi cade bine să facă ceea ce îi stă ei în putinţă şi asta este întâi de toate, rugăciunea, ca să acompaniem Summitul, dar şi pentru viitorul Europei, cu rugăciunea noastră. Am găsit ureche deschisă la toate bisericile, fie ea ortodoxă, fie ele catolice, cea reformată şi bisericile neoprotestante. De sâmbăta trecută până sâmbăta aceasta, în fiecare zi, altă biserică se va ruga în Biserica Sfântului Ioan vizavi de Catedrala Ortodoxă. (...) preoţi, laici se vor ruga pentru reuşita Summitului, dar şi pentru Preşedinţia României în Uniunea Europeană, pentru alegerile europarlamentare, pentru siguranţa celor care participă şi pentru noi toţi, îndeosebi pentru viitorul Europei care vedeţi că necesită aportul nostru, al fiecăruia dintre noi. Şi rugăciunea şi activitatea noastră pentru unitate, nu pentru dezbinare, cred că este binevenită. Sperăm şi ne rugăm lui Dumnezeu ca să nu se petreacă evenimente neplăcute sau chiar primejdioase pentru participanţii Summitului şi pentru noi, gazdele de aici de la Sibiu", a declarat episcopul Guib miercuri, într-o conferinţă de presă.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE, pentru Summitul Partidului Popular European şi cel al UE.

Vezi și: Iohannis - Comisia de la Veneția. Președintele a răbufnit la adresa PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel