Premiul Nobel 2018 pentru Chimie: trei cercetători, din SUA şi Marea Britanie

Premiului Nobel pentru Chimie din 2018 ajunge la trei cercetători, ei fiind recompensaţi ''pentru o revoluţie bazată pe evoluţie''.

Cercetătoarea americană Frances H. Arnold şi o echipă formată din oamenii de ştiinţă George P. Smith (SUA) şi Gregory P. Winter (Marea Britanie) au fost desemnaţi câştigătorii Premiului Nobel pentru Chimie în sezonul din 2018 al acestor prestigioase distincţii, ei fiind recompensaţi pentru o revoluţie bazată pe evoluţie, după cum a anunţat miercuri Academia Regală de Ştiinţe din Suedia prin Göran K. Hansson, secretar general al instituţiei.

Cercetătoarea Frances H. Arnold va primi o jumătate din premiul în valoare de 9 milioane de coroane suedeze (1 milion de dolari), cealaltă jumătate revenind echipei formate din George P. Smith și Sir Gregory P. Winter. Laureaţii din acest an ai Premiului Nobel pentru Chimie au preluat controlul evoluţiei şi au utilizat aceleaşi principii - modificarea genetică şi selecţia - pentru dezvoltarea unor proteine ce rezolvă problemele de natură chimică ale omenirii, notează Comitetul Nobel.

Metodele concepute de laureaţii din acest an sunt în prezent dezvoltate pe plan internaţional într-o varietate de domenii, pentru o industrie chimică mai prietenoasă cu mediul, pentru obţinerea de noi tipuri de materiale, dar şi în producţia de biocombustibili sustenabili şi pentru scăderea numărului de îmbolnăviri şi salvarea vieţii, menţionează sursa citată.

Vezi și: PREMIU NOBEL! Surpriză pentru România: cine s-a aflat în echipa câștigătorului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel