PREMIILE GOYA 2018. Triumf neașteptat: Cel mai premiat film

Premiile GOYA 2018 au fost decernate. Evenimentul s-a desfășurat în sala Madrid Marriott Auditorium, gazde fiind comicii Joaquín Reyes şi Ernesto Sevilla. 

PREMIILE GOYA 2018 HANDIA, zece statuete

'Handia' a fost cel mai premiat film la cea de-a 32-a ediţie a premiilor Goya, cu 10 statuete în total. 

Într-o seară cu multe filme premiate, cel mai recompensat a fost 'Handia', care la mijlocul serii primise deja opt statuete.

Până la urmă a primit în total 10 pentru cel mai bun scenariu original, coloană sonoră, actor debutant (Eneko Sagardoy), costume, imagine, regie de producţie, regie artistică, machiaj şi coafură, efecte speciale şi montaj.

PREMIILE GOYA 2018 Actrița Marisa Paredes, premiu GOYA onorific

Academia spaniolă de film a pregătit un moment video dedicat veteranei actriţe Marisa Paredes şi rolurilor de-a lungul carierei sale prolifice, relatează EFE.

Actriţa a mărturisit înainte de ceremonie că "este foarte emoţionată" şi că nu se aştepta la acest premiu Goya onorific.

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania i-a decernat acest premiu onorific în semn de recunoaştere adus legendarei actriţe spaniole, care a jucat în peste 71 de filme de-a lungul carierei sale, şi este o muză recunoscută a regizorului Pedro Almodołvar.

PREMIILE GOYA 2018 Bruna Cusí a fost recompensată cu un Goya pentru cea mai bună actriţă debutantă pentru interpretarea sa în filmul 'Verano 1993'. 

PREMIILE GOYA 2018 Cel mai bun film ibero-american

Filmul chilian 'Una mujer fantástica', de Sebastián Lelio, a câştigat premiul Goya pentru cel mai bun film ibero-american. 

Filmul prezintă povestea unei persoane transsexuale, Marina (Daniela Vega) o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. Ea este îndrăgostită de Orlando (Francisco Reyes), un bărbat cu 20 de ani mai în vârstă.

Orlando moare pe neaşteptate şi, în loc să-şi plângă iubitul, Marina se confruntă cu mari probleme: ea este transsexuală şi pentru rudele lui Orlando identitatea ei este o aberaţie, o perversiune.

PREMIILE GOYA 2018 Cel mai bun film european

Filmul suedez 'The Square', regizat de Ruben Ostlund, a primit premiul Goya pentru cel mai bun film european. 

Filmul scoate în evidenţă comportamentele sociale influenţate de clase, dar mai ales o realitate dureroasă cu care societatea se confruntă: efectul de martor. Denumit şi efectul trecătorului, cu cât există mai mulţi martori, cu atât sunt mai puţine şanse ca victima să fie ajutată.

Elisabeth Moss, Dominic West sau Tierry Notari fac parte dintr-o amplă distribuţie internaţională în acest al cincilea film al lui Ruben Ostlund, care a căpătat popularitate cu precedentul său lungmetraj Force Majore (2014).

PREMIILE GOYA 2018 Cea mai bună actriță protagonistă

Nathalie Poza (1972) a câştigat premiul Goya pentru cea mai bună actriţă protagonistă pentru rolul său din 'No sé decir adiós'. 

'No sé decir adiós', filmul de debut al regizorului Lino Escalera, este o poveste despre relaţiile de familie şi confruntarea cu moartea.

PREMIILE GOYA 2018 Premiul pentru cel mai bun film și regie

`La libreria` de Isabel Coixet a câştigat premiul Goya pentru cel mai bun film al anului. 

Cineasta catalană Isabel Coixet (Barcelona, 1960) a câştigat totodată premiul pentru cel mai bun regizor pentru acest film vorbit în engleză şi în care joacă actorii Emily Mortimer, Patricia Clarkson şi Bill Nighy.

Intitulat în engleză "The Bookshop", filmul este o ecranizare a romanului cu acelaşi nume al scriitoarei engleze Penelope Fitzgerald.

Emily Mortimer o interpretează pe Florence Green, o tânără care ajunge la Hardborough, un orăşel liniştit de pe coasta engleză din anii 50, decisă să-şi îndeplinească visul de a deschide o librărie.

Ea se va lovi însă de încăpăţânarea lui Violet Gamart, o doamnă din înalta societate, interpretată de Patricia Clarkson, care domină viaţa concetăţenilor săi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel