Premierul va sprijini procesul de listare a Hidroelectrica

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Hidroelectrica nu are nevoie de numerar suplimentar pentru investiții și și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare a companiei, în urma unei întâlniri între oficialii Fondului Proprietatea și cei ai statului.

"Premierul a avut o întâlnire de lucru cu noi în care s-a discutat și despre oferta publică inițială de la Hidroelectrica iar domnul prim-ministru și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini acest proces de la nivelul funcției sale. Am discutat, de asemenea, și unele aspecte tehnice mai de detaliu, planuri de lucru sau aspecte de care ar trebui să se ocupe ambele părți pentru a accelera procesul și, de asemenea, pentru a maximiza valoarea ofertei", a declarat Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, potrivit Agerpres.

El a precizat că Hidroelectrica nu are nevoie de numerar suplimentar pentru investiții.

"Am discutat nu doar cu domnul prim ministru, dar și cu ministrul de finanțe pentru că suntem conștienți de deficitul bugetar din acest an. Dacă oferta publică inițială a Hidroelectrica se face printr-o majorare de capital, acesta este un proces foarte larg utilizat pentru a avea un efect de levier înainte ca o companie să primească un aflux de bani. Dacă ne uităm la nevoile de investiții ale Hidroelectrica, compania nu are cu adevărat nevoie de numerar suplimentar pentru investiții. Toate investițiile pot fi ușor finanțate din fluxul de numerar dacă nu din amortizări. Este vorba, de asemenea, și de maximizarea prețului Hidroelectrica în timpul ofertei publice inițiale", a afirmat oficialul FP.

[citeste si]

În 2013, Guvernul a decis listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori București, prin majorarea capitalului și lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acțiuni a unui pachet nou emis reprezentând 15% din capitalul social existent anterior majorării.

Statul român deține 80% din Hidroelectrica, prin intermediul Ministerului Energiei, iar 20% din acțiuni sunt deținute de Fondul Proprietatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel